Renoveren & restaureren

Ruime ervaring

Renoveren & restaureren is één van onze werkgebieden. Onze renovatiewerkzaamheden bestaan zowel uit kleine eenvoudige projecten als uit grotere complexe. En daarbij draait het niet alleen om de techniek. Onze ruime ervaring met communicatietrajecten en een omgevingsvriendelijke aanpak is de laatste jaren alleen maar groter geworden. Zo omvat deze ook het toekomstig onderhoud (TCO), verduurzaming, ketensamenwerking en transformatie opgaven. Stuk voor stuk thema’s die in meerdere of mindere mate in onze bouwteampresentaties naar voren in verschillende scenario’s. Hierbij worden techniek, esthetica, het organisatieproces en uiteindelijk de financiën ingevuld.

Liefde voor het vak

Onze liefde voor het vak en de vakmensen en de materiaalkennis die we in huis hebben vormen samen een uitstekende basis voor de restauratieprojecten die we uitvoeren. Dankzij onze resultaatgerichte aanpak en goede samenwerking met gespecialiseerde co-makers zijn wij de afgelopen jaren duidelijk gegroeid in restauratiewerken, met en zonder monumentale status. Het gestructureerd samenwerken met specialisten op het gebied van restauraties sluit dan ook prima aan op de ruime bouwteamervaring van Vastbouw.

Restauraties

Restauraties zijn er op elk niveau. Het is echter duidelijk dat onze opdrachtgevers tegenwoordig steeds vaker oplossingen verwachten waar het bijvoorbeeld gaat om de herbestemming en verduurzaming van monumenten. Doordat Vastbouw dit kan leveren naast het gevraagde vakmanschap, bewijzen wij ons als volwaardige partner. Het eerste restauratieproject in een Bouw Informatie Model (BIM) is inmiddels door ons gerealiseerd.