Stage bij Vastbouw: stagiair werkvoorbereider Sander vertelt

Je loopbaan beginnen bij Vastbouw. Menig Vastbouwer begon bij ons als stagiair of 'leerling' en werkt nu nog steeds bij ons. Wat maakt stage lopen bij een bouwbedrijf als Vastbouw dan zo speciaal? We gingen in gesprek met Sander Nijkamp, hij is stagiair op de afdeling Werkvoorbereiding.

“Het leek me vroeger leuk om hovenier te worden, maar bij een snuffelstage ontdekte ik dat Bouwkunde mij ook goed past. Ik zit nu in het derde leerjaar van de hbo-opleiding Bouwkunde en loop vanaf februari 2022 stage bij Vastbouw. Meteen al bij het eerste contact had ik er een goed gevoel over."

Sander rondde z'n stage officieel af, maar hij blijft nog tot de bouwvak werken op de afdeling Werkvoorbereiding. Na de bouwvak komt hij één dag in de week werken als junior werkvoorbereider, waarschijnlijk op het project Nieuwleusen in Oosterdalfsen.

Kennis uit de praktijk
"Ik vind het namelijk erg handig om kennis op te blijven doen op de werkvloer. Het viel me namelijk best tegen hoeveel ik dacht te hebben geleerd op school. In de praktijk leer je veel meer, helemaal als het gaat om de technische kennis van de bouw." Dat komt met name doordat hij breed wordt ingezet: "ik mocht bijvoorbeeld bouwtekeningen maken van badkamers en heb collega's geholpen met controles en het aanvragen van offertes. Ik heb ook veel VGM-dossiers, bouwplanningen en bouwplaats-inrichtingen mogen maken voor meerdere projecten."

Meer een collega
Wat dat betreft zit Sander goed op zijn plek: "ik wilde graag een zo breed mogelijke stage, om te ontdekken wat ik wel maar ook juist níét leuk vindt. Mijn collega's betrekken me bij hun werkzaamheden zodat ik dat ook kan ontdekken. Het leukst vind ik dat je heel veelzijdig kan zijn in de functie van werkvoorbereider, in vergelijking met wat meer eenzijdige taken van functie als architect, waar veel van mijn medestudenten vaak voor kiezen."

Daarnaast vindt Sander de sfeer bij Vastbouw erg gezellig: "het is echt gemoedelijk, iedereen kent elkaar en op de werkvloer merk je geen hiërarchie." Hoe hij Vastbouw zou omschrijven aan iemand die ons bedrijf niet kent? "Gezellig. Breed, met veel kennis en expertise in eigen huis. Ik wist ook niet dat het zo'n groot bedrijf is."

Stage bij Vastbouw

Hey toekomstig bouwer!

Als erkend leerbedrijf vinden wij het belangrijk dat jij de goede ervaring opdoet. Kom je stagelopen of afstuderen bij Vastbouw, dan krijg je je eigen begeleider en alle ruimte om volwaardig mee te draaien met je collega’s.

Kom jij bij ons stagelopen?