Hoe het allemaal begon

Op 18 april 1983 startten de heren Cees Verschoor, Piet Alma en Piet Smit hun eigen bouwbedrijf: Vastbouw. De heren begonnen in renovatie en groot onderhoud, later kwam daar nieuwbouw en utiliteitsbouw bij. Door inzet van onze eigen vakmensen en onze ontwikkeling in bouw- en organisatiemethodieken zijn we uitgegroeid tot een slagvaardig en betrokken internationaal bouwpartner. Op dit moment is Vastbouw een familiebedrijf van de familie Alma.

Verhuisd naar Spoelerstraat in Rijssen
1986
Verhuisd naar Spoelerstraat in Rijssen

Vastbouw begon in een kantoor aan de Wierdensestraat in Rijssen. Al snel werd dit te klein en binnen 3 jaar werd er een nieuw kantoor gebouwd aan de Spoelerstraat, ook in Rijssen. Dit kantoor is – na enkele uitbreidingen – nog steeds onze hoofdvestiging.

Nieuwe vestiging in Enschede
1988
Nieuwe vestiging in Enschede

Vanaf 1988 zijn we in Enschede begonnen met klein onderhoud voor woningcorporaties en beleggers.

Uitbreiding over de grens en in projectontwikkeling
1992
Uitbreiding over de grens en in projectontwikkeling

We introduceren Vastbouw in Duitsland; onder de naam Vastbau GmbH hebben we een vestiging in Gronau en later in Neubrandenburg (VAKON Bau GmbH). Ook startten we in 1992 met projectontwikkeling. Oorspronkelijk vanuit Bunschoten en later vanuit Amersfoort. Van hier uit begeleiden we de projectontwikkeling van acquisitiefase tot aannemersovereenkomst.

Oprichting Vastbouw Polska
1998
Oprichting Vastbouw Polska

In 1998 besloten we een vestiging in Polen op te richten. Inmiddels zijn we drie vestigingen verder en ontwikkelen we eengezinswoningen, appartementsgebouwen en complete woonwijken.

Overname B.A. Vinke & Zn.
2000
Overname B.A. Vinke & Zn.

Het bouwbedrijf en doe-het-zelfcentrum Vinke & Zn. uit Zwartsluis worden overgenomen door Vastbouw. Ze opereerden nog tot de naamsverandering in 2021 onder hun oorspronkelijke naam. Ze zijn toen ook verhuisd naar Vollenhove.

Overname SHP Bouwbedrijven
2010
Overname SHP Bouwbedrijven

In 2010 nam Vastbouw alle medewerkers, de vestigingen en de bouwprojecten van SHP Bouwbedrijven uit Friesland over. Eind 2020 werd ook de naam SHP Vastbouw overal doorgevoerd.

Eerste vrouwelijke directielid
2017
Eerste vrouwelijke directielid

Op 11 december 2017 is Hermien Schoeman-Alma benoemd tot statutair directeur van Vastbouw International Holding BV. Ze is daarmee de eerste vrouw die toetreedt tot de directie. Samen met directeur Piet Alma richt ze zich op haar toekomstige taken.

Winnaar Amsterdamse Nieuwbouwprijs
2019
Winnaar Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Met het renovatieproject ‘Het Schip’ – een rijksmonument uit 1920 in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt – zijn we de winnaar geworden van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019. Deze prijs wordt uitgereikt aan het beste of mooiste nieuwbouwproject van Amsterdam van dat jaar. Het was verre van een standaard renovatie, door dit gebouw naar het level van nieuwbouw te trekken zonder afbraak te doen aan het markante karakter ervan.

Bouw ‘groene’ parkeerplaats
2020
Bouw ‘groene’ parkeerplaats

Op onze parkeerplaats bij het hoofdkantoor in Rijssen bouwden we een ‘groene’ carport. Met 48 solarpanelen en 6 laadpalen is onze parkeerplaats omgeturnd tot een bron van duurzame, groene energie.

Uitbreiding directieteam
2022
Uitbreiding directieteam

Vastbouw blijft zich ontwikkelen. Per oktober 2022 is het directieteam uitgebreid met drie personen in de functie van adjunct-directeur. Het gaat om Henk Heuvelman en Henk Bregman bij Vastbouw BV en Daan Huiskes bij Vastbouw Vastgoedontwikkeling BV. Arjan Ceelen en André Bregman zijn benoemd tot algemeen directeur.