Vastbouw en woonstichting VechtHorst bekrachtigen bouwovereenkomst Westerbouwlanden

Op 23 februari 2023 bekrachtigden Woonstichting VechtHorst en Vastbouw de in december 2022 getekende turn-key overeenkomst voor de bouw van 47 sociale huurwoningen in Westerbouwlanden Noord.

Met deze ondertekening laten Robert Waarsing, directeur-bestuurder van Woonstichting VechtHorst en Ronnie Hondeveld, holding directeur van Vastbouw zien dat het wederom gelukt is in goede samenwerking te komen tot ontwikkeling en realisatie van duurzame sociale huurwoningen. Zeker onder de huidige marktomstandigheden is het een uitdaging om binnen het programma van eisen het juiste woonproduct voor de juiste bouwprijs gerealiseerd te krijgen.

Bouw 47 woningen VechtHorst
Woonstichting VechtHorst realiseert in het plan 47 sociale huurwoningen. Alle woningen beschikken over een woonkamer/keuken op de begane grond en 2 of 3 slaapkamers op de eerste verdieping. Er is voor gekozen om de woningen dezelfde uitstraling te geven als de koopwoningen. Daardoor ontstaat een rustig straatbeeld en sluiten de woningen naadloos aan bij het beeldkwaliteitsplan. Uiteraard worden alle woningen gasloos uitgevoerd. De warmtepomp staat op zolder en niet zoals we vaak zien buiten bij of op de berging.

Vastbouw ontwikkelt voor de koop 20 SMART-woningen en 13 rijwoningen. De SMART-woningen zijn specifiek bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De rijwoningen zijn geschikt voor (jonge) gezinnen en doorstromers op de huizenmarkt.

VechtHorst gaat de woningen in het najaar aanbieden. Meer informatie daarover komt tegen die tijd op de website www.vechthorst.nl. De koopwoningen worden door Vastbouw ontwikkeld en verkocht.

Planning
Begin mei van dit jaar zal Vastbouw starten met de bouw van de woningen. De eerste opleveringen staan gepland voor eind 2023.

Meer nieuws